Δυσμηνόρροια

και βελονισμός

Δυσμηνόρροια

Δυσμηνόρροια είναι με απλά λόγια οι πόνοι της περιόδου και είναι συχνό επακόλουθο πριν ή κατά την διάρκεια της εμμήνου ρήσεως μιας γυναίκας. Ταλαιπωρεί πάνω από το 50% των γυναικών και αποτελεί το συχνότερο γυναικολογικό πρόβλημα στις έφηβες και νέες γυναίκες. Αν τα συμπτώματα είναι έντονα μπορεί να καθηλώσουν τη γυναίκα στο κρεβάτι για τουλάχιστον 24 ώρες όταν έρχεται η περίοδος.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πόνοι περιόδου είναι η κυριότερη αιτία απουσίας από το σχολείο ή την εργασία. Ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων η δυσμηνόρροια χαρακτηρίζεται ως «ήπια», «μέτρια» ή «σοβαρή». Απλά αναλγητικά, γιατροσόφια και η θερμότητα βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσμηνόρροιας αλλά δεν αντιμετωπίζουν τη ρίζα του προβλήματος. Από την άλλη, έρευνες δείχνουν ότι ο βελονισμός είναι πολύ αποτελεσματικός για την ανακούφιση από τους πόνους. Επομένως, αν τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας σας αποσπούν από τις καθημερινές σας δραστηριότητες, τη δουλειά και γενικά τη ζωή σας κατά τη διάρκεια της περιόδου, τότε θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και να αναζητήσετε τη λύση του βελονισμού.

Συμπτώματα Δυσμηνόρροιας

● Έντονοι πόνοι και κράμπες χαμηλά στην κοιλιακή χώρα ● Έντονοι πόνοι στα ισχία, την πλάτη και το εσωτερικό των μηρών ● Ναυτία ● Εμετός ● Εφίδρωση ● Ζαλάδα ● Μαλακά κόπρανα ● Αδυναμία να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητα.

Πως βοηθάει ο βελονισμός;

Με το βελονισμό τα συμπτώματα ανακουφίζονται άμεσα από την πρώτη θεραπεία, ενώ κατά την ολοκλήρωση της θεραπείας το σώμα βρίσκει την ισορροπία και το πρόβλημα επιλύνεται επειδή:

  • Επαναφέρει τη ροή της ενέργειας ώστε να υπάρχει ισορροπία στα όργανα, στο μυαλό και στο υπόλοιπο σώμα γενικά, καταπολεμώντας το άγχος και το στρες.
  • Αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος
  • Απελευθερώνει ενδορφίνες – φυσικά παυσίπονα του σώματος βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου και τη διάθεση.

Πως εφαρμόζεται ο βελονισμός;

  • Τοποθετούνται 5 έως 15 βελόνες μιας χρήσης και ειδικά συσκευασμένες σε διάφορα σημεία του σώματος όπως: οι καρποί, οι παλάμες, τα πόδια, αλλά και σημεία του αυτιού.
  • Οι βελόνες παραμένουν στα σημεία αυτά από 15 έως 45 λεπτά και στην πορεία αφαιρούνται.