Γονιμότητα

και βελονισμός

Γονιμότητα

Στις μέρες μας όσο ποτέ τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα γονιμότητας. Η υγεία και η γονιμότητα επηρεάζονται από: τις περιβαλλοντικές αλλαγές, τη χρήση χημικών, τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, τις διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, την αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και την αλόγιστη χρήση φαρμάκων.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια άντρες και γυναίκες επιθυμούν να στήσουν μια καριέρα και η επιθυμία να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί, έρχεται σε μεγαλύτερη ηλικία (συνήθως μετά τα 35). Και επειδή το θέλουν τόσο τους κατακλύζει το στρες και το άγχος. Όλα όσα αναφέρονται επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα των ανθρώπων. Μιλώντας με ποσοστά η υπογονιμότητα στο δυτικό κόσμο φτάνει το 15-20% των ζευγαριών σε γόνιμη ηλικία.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι ο βελονισμός μπορεί να ενισχύσει τόσο τη γυναικεία όσο και την ανδρική γονιμότητα, επιφέροντας ισορροπία στη ροή της ενέργειας του γεννητικού συστήματος καθώς και την καλή διαδραστική λειτουργία του συστήματος αυτού με τα υπόλοιπα (π.χ. το ενδοκρινικό, το νευρικό). Μάλιστα, ερευνητές από το Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Maryland,  διαπίστωσαν ότι όταν χρησιμοποιήθηκε η θεραπεία του βελονισμού την ημέρα της εμβρυομεταφοράς, κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση, σημειώθηκαν στατιστικά σημαντικές βελτιώσεις στα ποσοστά επιτυχίας. Το ίδιο ακριβώς παρατηρήθηκε και σε μια άλλη μελέτη, γνωστή ως «γερμανική μελέτη».

Πως βοηθάει ο βελονισμός;

  • Ξεμπλοκάρει τη ροή της ενέργειας μέσω της διέγερσης των κατάλληλων σημείων της γεννητικής περιοχής.
  • Βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες.
  • Διεγείρει τις ωοθήκες ώστε να αιματώνονται καλύτερα.
  • Ρυθμίζει τα επίπεδα των ορμονών, ειδικά της γοναδοτροπίνης, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά της ωορρηξίας.
  • Έχει θετικά αποτελέσματα σε άτομα με προβλήματα θυροειδούς ή σύνδρομα πολυκυστικών ωοθηκών (και τα δυο προβλήματα επηρεάζουν τη γονιμότητα).
  • Αυξάνει την ποσότητα των ωοθυλακίων που παράγονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας για εξωσωματική γονιμοποίηση.
  • Επαναφέρει τη ροή της ενέργειας ώστε να υπάρχει ισορροπία στα όργανα, στο μυαλό και στο υπόλοιπο σώμα γενικά, καταπολεμώντας το άγχος και το στρες.

Πως εφαρμόζεται ο βελονισμός;

  • Τοποθετούνται 5 έως 15 βελόνες μιας χρήσης και ειδικά συσκευασμένες σε διάφορα σημεία του σώματος όπως: οι καρποί, οι παλάμες, τα πόδια, αλλά και σημεία του αυτιού.
  • Οι βελόνες παραμένουν στα σημεία αυτά από 15 έως 45 λεπτά και στην πορεία αφαιρούνται.