Μυοσκελετικά

και βελονισμός

Μυοσκελετικά

Στη σύγχρονη εποχή η έλλειψη άσκησης, η καθιστική ζωή, το άγχος και η καθημερινή ένταση προκαλούν μια σειρά από προβλήματα στο σώμα. Τα πλέον διαδεδομένα είναι τα μυοσκελετικά προβλήματα. Όλοι ξέρουμε κάποιον που έχει: «πόνο στην πλάτη», «έντονο πιάσιμο», «οσφυαλγία», «αυχενικό». Κάποια από αυτά τα αντιμετωπίζουμε και εμείς οι ίδιοι, αν όχι σε καθημερινή βάση σίγουρα σε κάποια φάση της ζωής μας.

Είναι πλέον αποδεκτό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ο βελονισμός, μεταφέροντας την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα χιλιάδων ετών εφαρμογής, δίνει λύσεις σε προβλήματα που αφορούν οξύ και χρόνιο πόνο αλλά και φλεγμονές αρθρώσεων και τενόντων.

ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός σε μυοσκελετικές παθήσεις όπως:

● οσφυαλγία ● ισχιαλγία ● αυχενικό σύνδρομο ● επικονδυλίτιδα ● υμενιτίδες ●
κήλες μεσοσπονδυλίων δίσκων ● τενοντίτιδες και άλλα.

Αν έχει αποκλειστεί κάποιου είδους χειρουργική επέμβαση για τις πιο πάνω παθήσεις, τότε ο βελονισμός είναι η εύκολη λύση για την αντιμετώπισή τους καθώς βοηθάει άμεσα και αποτελεσματικά αντιμετωπίζοντας τη ρίζα του προβλήματος. Επιπλέον, πολύ σημαντική θεωρείται η συμβολή του βελονισμού στον δραστικό περιορισμό της χρήσης φαρμάκων για την αντιμετώπιση των πιο πάνω παθήσεων.

Πως βοηθάει ο βελονισμός;

  • προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον οξύ πόνο
  • βοηθά στην αποκατάσταση της ροής της ενέργειας, ώστε να υπάρχει ισορροπία στα όργανα, στο μυαλό και στο υπόλοιπο σώμα γενικά.
  • απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες νευροχημικές ουσίες που αλλάζουν την επεξεργασία του πόνου στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Οι ενδορφίνες έχουν αναλγητική δράση καθώς δρουν σαν φυσικά παυσίπονα
  • χαλαρώνει τους μυς λύνοντας τους μυϊκούς σπασμούς (trigger points)
  • αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος και δεν μένει στο σύμπτωμα.

Πως εφαρμόζεται ο βελονισμός;

  • Τοποθετούνται 5 έως 15 βελόνες μιας χρήσης και ειδικά συσκευασμένες σε διάφορα σημεία του σώματος όπως: οι καρποί, οι παλάμες, τα πόδια, αλλά και σημεία του αυτιού.
  • Οι βελόνες παραμένουν στα σημεία αυτά από 15 έως 45 λεπτά και στην πορεία αφαιρούνται.