Πονοκέφαλος / Ημικρανία

και βελονισμός

Πονοκέφαλος / Ημικρανία

Όλοι έχουν βιώσει τουλάχιστον ένα περιστατικό πονοκεφάλου ή και ημικρανίας. Ο πονοκέφαλος, ή η κεφαλαλγία, συνήθως είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ έντονης ημέρας ή αγχώδους κατάστασης. Αρκετές φορές υποχωρεί με τη λήψη απλών παυσίπονων ή με τη ξεκούραση. Τι συμβαίνει όμως εκείνες τις φορές που επανέρχεται κάθε μέρα και πιο έντονα;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι προκαλεί προβλήματα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο και τα συνήθη αναλγητικά δεν αποτελούν λύση καθώς δρουν μόνο ανακουφιστικά, χωρίς να προσφέρουν κανένα απολύτως θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ο βελονισμός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η λύση που χρειάζεστε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) έχει αναγνωρίσει το βελονισμό ως απολύτως αποδεκτή μη φαρμακευτική μέθοδο για την καταπολέμηση της ημικρανίας.

Συμπτώματα πονοκεφάλου/ημικρανίας

● Συχνοί επαναλαμβανόμενοι πονοκέφαλοι/ημικρανίες
● Τα παυσίπονα δεν βοηθούν και ο πονοκέφαλος γίνεται χειρότερος
● Ο πονοκέφαλος εντοπίζεται μπροστά ή στο πλάι του κεφαλιού και μοιάζει σαν να ακούς την καρδιά σου να χτυπά –  μπορεί να είναι ημικρανία, ή σπανιότερα αθροιστική κεφαλαλγία
● Νιώθεις ναυτία και έντονη τάση για εμετό, το φως ή/και ο θόρυβος χειροτερεύουν τον πόνο
● Νιώθεις αδυναμία ή μούδιασμα στα χέρια ή στα πόδια
● Βλέπεις θολά ή διπλά

Πως βοηθάει ο βελονισμός;

Μέσω του βελονισμού:

  • απελευθερώνονται ενδορφίνες και άλλοι νευροχημικοί παράγοντες στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Η έκλυση αυτών των ουσιών προκαλεί αίσθημα ευφορίας και αναλγησία.
  • αντιμετωπίζεται η ρίζα του προβλήματος και όχι μόνο το σύμπτωμα.
  • επιτυγχάνεται αποκατάσταση της ροής της ενέργειας, ώστε να υπάρχει ισορροπία στα όργανα, στο μυαλό και στο υπόλοιπο σώμα γενικά.

Πως εφαρμόζεται ο βελονισμός;

  • Τοποθετούνται 5 έως 15 βελόνες μιας χρήσης και ειδικά συσκευασμένες σε διάφορα σημεία του σώματος όπως: οι καρποί, οι παλάμες, τα πόδια, αλλά και σημεία του αυτιού.
  • Οι βελόνες παραμένουν στα σημεία αυτά από 15 έως 45 λεπτά και στην πορεία αφαιρούνται.